16 Şubat 2017 Perşembe

MHRS randevu alma işlemi nasıl yapılır?



Bu konumuzda sizlere mhrs randevu nasıl alınır , e devlet mhrs giriş , randevu nasıl alınır gibi konularda bilgilere değineceğim.

MHRS hastane randevunuzu alarak hastanelerde boşa zaman kaybının önüne geçmiş olacaksınız. MHRS hastane randevu alma işlemini online olarak ücretsiz bir biçimde yapabiliyorsunuz. Bu haberimizde MHRS ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Önemli iletişim kaynaklarımızdan biri olan internet sistemi sayesinde birçok işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Mesela internet sistemi üzerinden birçok kamu kurum ve kuruluşları hizmet vermektedir. Bu şu anlama geliyor ki internet sistemi üzerinden yapılan işlemler sayesinde yerel şubeye gitmeye gerek kalmadan basit bir şekilde zaman kaybı yaşanmadan işlerimizi halledebiliriz. Özellikle internet sisteminin sağlamış olduğu basitliklerden olan bu internet şubeleri olduğumuz herhangi bir yerden dahi kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. 

Bu basit işlemlerden en çok faydalanan kurumlar devlet kurumlarıdır. Devletimizin sunmuş olduğu bir internet sistesi altında tüm kamu kurum ve kuruluşları neredeyse toplanmış vaziyettedir. E-Devlet adı verilen bu internet sitesi altında toplanan kamu kurum ve kuruluşlar üzerinde işlem yapmak çok basittir. Bu E-Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesidir. Site üzerinde sizden kişisel veya özel bilgiler talep edilirse bu bilgileri e Devlet platformu üzerinde paylaşmaktan asla çekince duymamanız da fayda vardır. Site üzerinde yapmış olduğunuz tüm işlemler devletimiz bünyesince saklanmaktadır. E-Devlet platformu üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşların ilk yapması gereken işlem en yakın PTT şubesine kimlik belgeleri ile giderek e-Devlet üyeliği açmak istediğinizi belirtmek olacaktır. Bu beyanından sonra T.C. kimlik numaranıza tanımlı şifreyi vezne görevlisi size verecektir. Bu vermiş olduğu şifre için PTT şubesi işlem ücreti adı altında sizden 2 TL tutarında bir ücret talep etmektedir. Bir sonra yapacak olduğunuz işlem ise internet üzerinden e-Devlet giriş ekranını açmak olacaktır. Bu giriş ekranında T.C. kimlik numaranızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Girişinizi yaptıktan sonra sistem sizden otomatik olarak kişisel bilgilerinizi doldurmanızı ve PTT şubesi üzerinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. Tüm bu işlemlerin ardından e-Devlet platformu üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet sisteminin sunmuş olduğu resmi işlemlerden biri de MHRS hastane randevu sistemdir. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde birçok hasta yakını veya hasta bireyler hastane koridorlarında sıra beklemeden evlerinden, iş yerlerinden, kısaca herhangi bir yerden kolay bir şekilde gitmek istedikleri hastane branşından sıra alabilmektedirler. Bu MHRS hastane randevu sisteminin bir başka faydası ise hastane koridorlarında yaşanan gürültü kirliliğini önlemesidir. İnsanlar MHRS hastane randevu sistemi üzerinden sıra aldıkları için hastane koridorlarında fazla kalabalık olmuyor bu durum da gürültünün azalması anlamına geliyor. e-Devlet üzerinden MHRS hastane randevu almak için e-Devlet anasayfası üzerinde bulunan arama kutucuğuna MHRS hastane randevu yazmanız yeterlidir. Sonrasında ilinizi varsa ilçenizi hastane ve branşı seçtikten sonra MHRS hastane randevu sistemi üzerinden basit bir şekilde hastane sıranızı almış olacaksınız. Sizde hastane sırası almak istiyorsanız MHRS hastane randevu işleminizi Devlet’in Kısayolu’ndan halledebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder